19 apr. 2012

DIY: "letterbak"

Vandaag even iets anders dan eten namelijk mijn eerste "echte" Do It Yourself! Een leuk, simpel en snel project waar je niet al te veel voor nodig hebt. Leuk voor thuis of als cadeau. Een tutorial voor jullie:


1. Raap al je spullen bij elkaar. Schaar, papiersnijder, 3D foam blokjes, papier en die-cuts, een "letterbak" (die ik heb gebruikt vind je hier, net als leuk papier en die-cuts) en natuurlijk een leuke foto!


2. Aangezien een standaard formaat foto te groot is voor het grote bovenvak moet je deze eerst even op maat snijden. Je kan gissen naar hoeveel je eraf moet snijden of je kan het netjes opmeten met een liniaal.


3. Zoek het papier uit dat je wil gebruiken net als de die-cuts. Het papier en de die-cuts die ik hier heb gebruikt zijn van de London market collectie van het merk Pink Paislee. Er zijn nog veel meer soorten papier in de verkoop, voor ieder wat wils. Als je niet zo veel geld wil uitgeven aan papier zijn er ook blokjes met papier te koop bij de Kruitvat.


4. Snijd het papier op maat van de drie kleine hokjes. Dit kan op dezelfde manier als bij de foto. Plak het papier en de foto op zijn plaats met de 3D foam blokjes. Op deze manier kan je namelijk na verloop van tijd altijd nog de inhoud verwisselen met een andere foto en ander papier.


5. Nadat je het papier en de foto hebt bevestigd kijk je hoe je het verder af wil maken. Het moment van de puntjes op de "i" zetten is aangekomen. Kies de die-cuts die je wil gebruiken en bewerk die als dit het geval is zoals ik hier deed met letter stickers van het merk My Minds Eye.


6. Klaar! Dit is leuk als display voor in je huis maar ook leuk om cadeau te doen aan familie of een vriend(in). Ik heb dit in nog geen 15 minuten gemaakt. Veel plezier!

1 opmerking: