12 nov 2014

Filmpje | mijn 3 beste studietips!


Vandaag deel ik mijn 3 beste studie tips + een extraatje, namelijk een Uncalendar look-a-like om nog beter 'on top of' mijn studie (en andere bezigheden) te blijven! En ik weet het, het begin shot... haha!

Video Organized like Jen - https://www.youtube.com/watch?v=Dnb-4...
Uncalendar website - http://www.uncalendar.com/index.jsp
Waar ik de monthly calendar vandaan heb - http://www.calendarlabs.com/

Als je nog vragen hebt of je weet nog een goede tip, laat het dan weten in een reactie hieronder!!

10 nov 2014

FOTD | subtle purple fall look


Het is alweer iets meer dan 3 weken geleden dat ik mijn eerste FOTD (face of the day) online heb gezet. Tijd voor een nieuwe dus! Vandaag laat ik een look zien die ik afgelopen week een keer heb gedragen. Ik had al een tijdje een palette van BE in mijn bezit, maar had hem nog helemaal niet gebruikt. Het palette heeft mooie bruin en paars tinten. Perfect voor de herfst en winter dus!

Ik had donderdag een lila truitje aan, dus kon ik mooi in de weer met de paars tinten. Helaas zie je het niet goed op de close-up foto terug, maar ik heb voor de ooglook 4 kleuren gebruikt. Allemaal uit het palette. Super handig en niet alleen voor de ogen, maar ook voor je wangen. Het make-up palette bevat namelijk 6 oogschaduws + een blush en highlighter. Op mijn lippen koos ik natuurlijk mijn herfst favoriete lipstick van Max Factor!

Make up:
Hema CC Perfection Foundation in 01
Rimmel London Stay Matte in 003 Peach Glow
BE Bronzer 001 Sunrise
BE Blush in 001 Innocence
Hema Eyebrow Kit in 02 Taupe
Benefit Gimme Brow in medium/deep
Hema Eyeshadow Base
BE Divine make-up palette
Essence Get Big Lashes volume boost waterproof mascara
Max Factor lipstick in 833 Rosewood

Ik ben nog steeds aan het uitvogelen hoe ik betere foto's kan maken van mijn ooglooks, zodat het allemaal beter en mooier te zien is. Als je tips hebt, laat ze achter in een reactie! Fijne dag vandaag :)

8 nov 2014

Hoe bevalt de universiteit?


Vaak krijg ik vragen over de universiteit. Ik heb de eerste periode achter de rug en ook de eerste tentamens zitten erop, dus leek het me een leuk idee er hier een stukje aan te wijden. Vandaag beantwoord ik de meest gestelde vragen. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust hieronder! 
Waarom wilde je een universitaire studie volgen? En waarom in Leiden?
Al snel na het begin van mijn juridische opleiding aan het MBO wist ik dat ik advocaat wilde worden. Toen ik vorig jaar HBO rechten ging studeren (in Leiden) heb ik alles op alles gezet om in één jaar mijn propedeuse te halen, zodat ik mee kon doen aan de loting voor de studie rechtsgeleerdheid. Om advocaat te worden moet je namelijk een universitaire rechtenstudie succesvol hebben afgerond voordat je advocaat-stagiaire kunt worden en de Beroepsopleiding Advocaten kunt volgen.

Ik wilde heel graag in Leiden studeren, omdat de rechtenstudie van hoog niveau is. Behalve dat, telde ook mee dat het dicht bij huis is. Ik hoef dus niet op kamers (iel, mij niet gezien in een vies studentenhuis, haha) en dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Altijd mooi mee genomen!

Hoe bevalt je studie?
Zoals ik hierboven al zei heb ik het eerste blok overleeft en zoals het er naar uit ziet heb ik alle tentamens gehaald. Het belangrijkste verschil tussen het HBO en de universiteit is dat er meer studiestof is en dat het meer theoretisch is. Op de Hogeschool Leiden had ik na elk blok een project en in de derde moet je een jaar stage lopen. Ik zelf ben dol op theorie (was niet zo'n fan van projecten) en heb op het MBO heb ik al stage gelopen van in totaal bijna anderhalf jaar. Het is alles wat ik ervan verwachtte en ik ben dan ook hartstikke blij met mijn keuze om over te stappen.
Hoe anders is het studeren aan de universiteit dan op het HBO?
Morgen ga ik een video opnemen waarin ik mijn top studietips deel met jullie, dus dat is iets om naar uit te kijken! Wat ik nu al wel kan verklappen is dat ik het niet zo veel vind verschillen. Natuurlijk, het is meer stof, maar ik doe niet zoveel anders dan op de hogeschool. Ik maak aantekeningen tijdens hoorcollege, markeer belangrijke stukken in de studieboeken.. maar ik besteed wel meer tijd aan mijn studie.

Ik lees alle stof per vak per week (wat ik vroeger nooit heb gedaan) en ik begin eerder met studeren voor een tentamen. Wat ook echt een goede tip is: soms heeft een reader zelfstudie vragen en als je die maakt, kun je de antwoorden gebruiken als een soort samenvatting voor de stof per week. Handig!

Kun je een universitaire studie wel aan, aangezien je van het VMBO-T komt?
Het is best wel lastig om nu al te zeggen natuurlijk, maar zoals ik al zei heb ik al mijn tentamens gehaald in één keer. Dat is toch wel een goed teken? De basisschool zei dat ik te dom was om aan de ramen te likken terwijl ik op de middelbare school en het MBO juist ontzettend werd gemotiveerd om er het beste uit te halen. Op de hogeschool geloofde mijn slb-er in mijn capaciteiten, maar werd ik door andere docenten gewezen op de zwaarte van een universitaire studie. Alleen maar héél goed bedoeld overigens. Ik geloof in mezelf en ga er alles aan doen om mijn studie tot een succes te maken!

Aan mijn inzet zal het in ieder geval niet liggen, haha. Studeren, studeren, studeren... Het is me het zeker allemaal waard. If you can dream it you can do it, girls! ;-)

5 nov 2014

Outfit | wonderful fall weekend


Afgelopen weekend was zo ontzettend mooi. Het zonnetje scheen, de temperatuur liep hoog op (voor een november dag) dus ik kon redelijk 'luchtig' gekleed naar buiten. Samen met mijn moeder ging ik even naar Noordwijk en natuurlijk moest ik haar wat outfitfoto's laten maken. Zoals je eerder deze week al hebt kunnen zien heb ik ook in deze outfit een video opgenomen. Als je benieuwd was naar mijn hele outfit.. Tadaa!

Ken je dat: een kast vol leuke jurkjes hebben, maar ze eigenlijk nooit echt dragen? Ik heb daar dus zo'n last van, haha. Een vriendinnetje van me heeft heel vaak jurkjes aan en inspireerde me om dat ook (vaker) te gaan doen. Tijd dus om het mooie weer te vieren met een gebreid jurkje en maillot! Ik heb in Noordwijk nog een jurkje gekocht en die heb ik maandag al aangehad. Nu alleen dit goede voornemen nog even volhouden..

What I wore:
Jurkje - H&M
Onder jurkje - Didi
Maillot - Anni Rolfi
Kniekousen - Bonnie Doon
Laarzen - Manfield
Sjaal - onbekend
Sieraden - onbekend

Draag jij vaak rokjes of jurkjes? En zo ja, hoe deal je met panty's/maillots? Haha ;-) 

3 nov 2014

Filmpje | mijn favorieten van oktober


Vandaag deel ik mijn favorieten van de afgelopen maand. Ik vind het altijd leuk om te zien wat de favo's van anderen waren, dus vond ik het tijd zelf ook eens zo'n video op te nemen. Het is van alles wat en misschien ontdek je wel iets wat zelf later een favoriet van je wordt. Enjoy watching! 

Oh, how i love a funny screenshot als beginscherm voor mijn filmpjes.. haha! 

Mijn favorieten op een rij: de cc perfection foundation van Hema, mijn studieschema voor de tentamenweek, Miss Dior eau de parfum van Dior (tester) en de Mango! Wat waren jouw favorieten de afgelopen maand?

What I wore:
Jurkje - H&M
Onder jurkje - Didi
Sjaal - onbekend

Houd de blog in de gaten, want binnenkort verschijnt er een outfit post van de outfit die ik hier aanhad!

1 nov 2014

Behind the scenes #2


Een tijd geleden, zeg maar in mei, heb ik een keer een behind the scenes gedaan. Toen was het van een 'fotoshoot' die we deden voor een outfitpost. Het leek me weer eens leuk om wat achter de schermen dingetjes met jullie te delen.. dus hier een paar kiekjes van de laatste twee weken! 
De eerste foto is van twee weken geleden. Pepijn en ik doen de laatste tijd vaak op zaterdag een drankje. Dit keer waren we bij Alexander Beach Club in Noordwijk. Het was echt super warm 's avonds, dus zaten we lekker buiten. Het enige wat wij eigenlijk doen is: kletsen, eten, nog meer kletsen, eten, eten en drinken. Afdeling Coca Cola Light. Deze keer hadden we ook een soort gevlogd, maar de beelden waren niet zo goed van kwaliteit.. Heel jammer, want het was (zoals altijd, duh) hilarisch!

Ja, ik nam eindelijk weer eens een video op. Dit was vorige week. Ik had het hele weekend al zin om een filmpje op te nemen, maar had er op zondag maar weinig puf voor. Uiteindelijk heb ik het maandag gedaan, tussen het studeren door, en ik heb best wat leuke reacties gekregen. Ik ben van plan om morgen weer iets op te nemen. Heb je nog een verzoekje? Laat het weten in een reactie! Oja, dat zwart-roze mini dingetje op de tripod is inderdaad mijn filmcamera.. Je moet werken met wat je hebt, toch?!

De laatste foto, helemaal aan de rechterkant, is de dag na de opnames. Pepijn en ik gingen samen naar de kapper. Ik had zin in wat anders. Stukje korter dan normaal, low lights.. Je hebt het hier allemaal al kunnen lezen! Pepijn heeft een bijzonder talent: mij altijd vastleggen om de meest niet-charmante momenten. Zoals hier dus. Met m'n haar all crazy and stuff. Ach ja, gelukkig schaam ik me niet zo snel, dus tada!! 

Leuk om zo af en toe te laten zien hoe het er achter de blog aan toe gaat. Vaker doen? Fijn weekend! :)