31 jan 2014

Food | lekkernij met nootjes


Tsja, wat het precies is weet ik eigenlijk ook niet, maar wat ik wel weet is dat het best lekker is en weinig ProPoints (Weight Watchers) kost. Daarom deel ik vandaag ook dit receptje. Het is een soort van koek dat wat plakkerig blijft na het bakken. Dit recept heb ik gevonden op Smulweb door te zoeken op WW-waardige recepten en vond deze wel het proberen waard! Ik ben in elk geval tevreden over het eindresultaat.. Ga jij 'm ooit proberen te maken?
Ik weet dat het er niet zo lekker uitziet op de foto, maar dat is het wel!

Benodigdheden voor 48 koekjes:
2 eiwitten
80 g gehakte amandelen
80 g gehakte hazelnoten
60 g bruine basterd suiker

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten op en meng daarna de noten en suiker er voorzichtig doorheen, 
2. Leg een bakvel op de bakplaat en bestrijk dit met het mengsel. Bak de 'koek' voor ongeveer 15 minuten in de oven. Laat het geheel goed afkoelen voordat je het snijdt/breekt!

Simpel, snel en ook nog eens lekker. Als je een zoete kauw bent en van nootjes houdt.. Veel bakplezier!  

30 jan 2014

Wat is mijn ultieme droom?


Dit artikel is onderdeel van de themamaand: How to be happy January!

Ik weet bijna zeker dat je het al hebt vernomen, maar op onder andere de blog van Lisanne is een heel leuke challenge aan de gang. De happychallenge is een 10 weken durende challenge waarbij elke vrijdag een opdracht online verschijnt. Hij is gecreëerd om na te denken over wat je echt gelukkig maakt en wat je kunt doen om je lekkerder te voelen. Past perfect bij mijn themamaand! 
Vorige week verscheen de tweede opdracht: wat is je droom? De week ervoor was er ook al een leuke opdracht, maar toen had ik helaas geen plek om ‘m te kunnen beantwoorden in een blog. Deze week doe ik dat wel en deel ik met jullie wat mijn enige echte grote droom is.

Ik heb een tijdje moeten nadenken, maar als er geen gebrek aan tijd, geld, middelen, connecties, vaardigheden zou zijn zou ik:
de vrouwenrecht wereldwijd verbeteren!

Deze droom, mijn doel, zou ik deels door middel van mijn blog willen bereiken. Door te schrijven over positiviteit, te spreken over vrouwelijkheid en het creëren van vertrouwen in jezelf wil ik het makkelijker maken voor vrouwen (eigenlijk mensen in het algemeen) die dit nodig hebben. Vrouwenrechtenorganisaties zoals Femen zijn niet voor iedereen ideaal, omdat zij soms vertellen aan anderen wat te doen. Ik laat die keuze juist vrij, iedereen zelf laten bepalen of zij anders willen leven. Wat jij misschien als slecht en onderdrukkend ervaart, is voor een ander een gewilde levenswijze. 

Behalve bloggen en video's maken zou ik op reis gaan. Spreken in het openbaar, mijn gedachten delen met onze landelijke politiek zodat zij misschien een balletje op kunnen gooien in het buitenland en praten met mensen die willen "loskomen". Helpen op de plekken waar ik nodig ben en verslag uitbrengen van persoonlijke verhalen. Ik zie mezelf dan ook niet als een doorgewinterde feminist, maar als iemand die staat voor een gelukkig leven voor iedereen en daar graag bij wil helpen! 

Jeetje, dat was een héél verhaal.. wat is jouw ultieme droom?

29 jan 2014

Filmpje | introductie themamaand februari!


Dit filmpje is onderdeel van themamaand: Fall in love February!


Januari loopt op z'n eindje dus hoog tijd om bekend te maken wat het thema voor februari is.. Natuurlijk heeft het te maken met de liefde: Fall in love February! Heb je een vraag of wil je graag ergens tips over? Laat 't dan weten, want misschien kan ik je helpen door er een video over te maken ;-)

28 jan 2014

Review | Morgen ben ik weer thuis - Simone van der Vlught


Wanneer de elfjarige Britt na haar balletles niet meer thuiskomt, wordt al snel duidelijk dat dit geen gewone vermissing is. Britt en haar moeder leiden een rustig leven in Alkmaar, en zijn samen gelukkig. Lois en haar team worden op de zaak gezet en een amber-alert is noodzakelijk. Er komen vage aanwijzingen binnen over een man die in de struiken van de balletschool heeft gestaan en over de sporen van een busje langs Britts fietsroute. Een uitgebrande bestelbus bij Eindhoven wijst op een ontvoering naar het buitenland. Lois staat voor grote problemen, want over de grens heeft zij geen bevoegdheden meer Met Morgen ben ik weer thuis wordt de reeks vervolgd die begon met Aan niemand vertellen. Dit tweede deel is weer een strak gecomponeerde thriller met veel vaart, waarin meer onthuld zal worden over Lois achtergrond.

Mijn mening over dit boek:
Nadat ik het eerste "deel" in de serie over rechercheur Lois wist ik dat ik meer wilde. Toen ik een tijdje terug dit boek zag staan en mijn beste vriend net vroeg wat ik wilde hebben voor kerst kon ik het niet laten om Morgen ben ik weer thuis te vragen (ik had het eerste deel ook van hem gekregen namelijk..). Het is trouwens helemaal niet nodig om het vorige deel te lezen, want dit boek is goed als stand-alone te lezen! 


Al direct vanaf het begin zat ik in het verhaal. Britt wordt al snel vermist en het leuke aan dit boek (net zoals in het vorige) is dat je het verhaal vanuit twee perspectieven leest. De één is Britt en hoe zij haar vermissing beleefd, de ander is Lois en hoe zij de zaak op wil gaan lossen. Ik ben dol op Lois als rechercheur in deze serie omdat haar personage zo goed door mevrouw Van der Vlught wordt uitgewerkt. Elke keer leer je weer iets meer over haar en waarom ze is zoals ze is. Ik ben niet vies van een beetje karakterverdieping! 

Dit verhaal blijft spannend tot op de laatste pagina, ondanks dat je al snel begrijpt hoe de zaak in elkaar zit. Ik vind het zeker een aanrader, ook als je niet zo'n thriller fan bent! 


Dit boek krijgt van mij: 5/5 sterren 

Genre: literaire thriller 
ISBN: 9041424148 

27 jan 2014

Personal update #4


Gelukkig, dit was (voorlopig) de laatste week keihard leren. Nog één update met veel leren, maar vanaf volgende week weer meer foto's van leuke dingen!
Maandagochtend begon met een tentamen. Ik kon er dus na 11 uur al één van mijn lijstje schrappen.. nog twee 'to go'! Naast leren heb ik 's avonds nog aan mijn blog gewerkt en heb ik half gaar wat tv gekeken. Mijn blog draait gewoon door, dus ik kan niet zomaar stil gaan zitten. Behalve dat was het ook een fijne afleiding hoor. Even een activiteit zonder studieboeken en wettenbundels!

Dinsdag was het weer leren, leren en nog eens leren. Gelukkig stopte ik overdag zoveel tijd in studeren dat ik 's avonds gezellig mee kon naar familie. Samen met mijn moeder hebben we vis gegeten bij mijn opa thuis. Daarvoor nog even langs de Karwei geweest om wat spullen te kopen voor een leuk project! Eenmaal weer thuis ben ik meteen aan de slag gegaan met de projectjes.. had zo veel zin om even iets anders te doen dan (zucht) leren.
Woensdagochtend weer een tentamen, leren, werken, leren, tv kijken bij Guido en naar bed. Oh mijn leven is elke woensdag zó spannend.. NOT! Donderdag ging ik met mijn mee naar kantoor, zodat ik me daar goed kon concentreren op het leren voor mijn laatste tentamen. Ik bakte 's middags koekjes (Weight Watcher-proef, vrijdag op de blog), las de nieuwste Grazia en ging weer verder met mijn projecten. 

Vrijdag had ik 's ochtends vroeg het laatste tentamen en was ik ein-de-lijk (!) klaar met leren. Helaas was ik nog niet helemaal klaar met school, want ging 's middags gewoon verder met een verslag dat over twee weken ingeleverd moet worden. Pluspunt: hele weekend kon ik doen wat ik wilde. 's Avonds las ik (voor het eerste in 3 weken?) en schreef ik een aantal artikels voor aankomende week.
Zaterdagavond, na een dagje werken, keek ik een hele berg YouTube-video's en zag ik de nieuwste aflevering van Heer & Meester met Daan Schuurmans in de hoofdrol. Ik hartje deze serie, een soort van Nederlandse 007! Ik kroop op tijd mijn bedje in, want na deze week was ik echt gesloopt. Tsja, zo'n feestbeest ben ik dus..

Zondagochtend begon rustig aan. YouTube, een heerlijk ontbijtje met eitje en fijne tv. Er stond in de planning om naar de bioscoop te gaan, maar helaas was Guido ziek geworden. Ik kroop 's middags dus, in chilloutfit, op de bank met mijn boek en samen keken we naar Mr. Poppers Pinguïns. Gewoon een rustige, gezellige middag samen. De avond bracht ik door met bloggen, brainstormen (voor de blog), de Dino show en mijn boek. Eindelijk tijd om een beetje bij te komen!

De aankomende twee weken heb ik projectweek, dus krijg ik het wat rustiger. Hoe was jouw week?

26 jan 2014

Doe waar je gelukkig van wordt!


Dit artikel is onderdeel van de themamaand: How to be happy January!

Je hebt het me de hele maand horen zeggen: doe waar je gelukkig van wordt, maar soms is dat toch best lastig. Wat nou als je ontzettend veel hobby's hebt? Of nog erger, wat als je niet weet waar je blij van wordt? Voor dat laatste heb ik wel een tip: probeer van alles wat! Ga dingen zien en doen en je zult zien dat je vanzelf je pad vindt. Maar dat is niet wat ik vandaag ga delen..
Ik wil namelijk vertellen wat ik het liefste doe (en dan zie je dat het hebben van veel 'hobby's' niet erg hoeft te zijn) en waar ik dus héél blij van word. Laten we maar meteen beginnen:

  • bezig zijn met mijn blog, natuurlijk op deze lijst, en video's op nemen voor mijn blog en YouTube-kanaal. De laatste tijd krijg ik weer een kick uit het echt persoonlijk bloggen zoals je hier, hier en hier kunt zien! 
  • mooi dingen maken. Ik heb altijd al van knutselen gehouden en heb daar het DIY-en aan toegevoegd. Kaarten maken, scrapbooken maar ook grotere projecten.. Ik vind het allemaal zóó leuk!
  • lezen en films kijken, en allemaal het liefst zo veel mogelijk. Need to say more?
  • eten, bakken en koken horen ook in dit rijtje thuis. Ik ben sinds een paar jaar graag in de keuken en ga ik erop los. Misschien wist je het al, maar ik heb ook een foodblog.. (waar ik al veel te lang niets mee heb gedaan).
  • fotograferen heb ik altijd al graag gedaan, maar sinds kort heb ik 't weer actiever opgepakt.
  • dingen zien in Nederland of in het buitenland, dat maakt niet zoveel uit. Kan ik ook weer mooi combineren met fotograferen en bloggen!

Ik heb heel veel grote en kleinere hobby's waar ik blij en vrolijk van wordt. Enerzijds handig omdat er altijd wel iets is wat ik kan doen dat ik leuk vind, anderzijds onhandig omdat ik me niet kan focussen. Maar hé, voor mij werkt het zo dus waarom niet?! Mijn doel: in februari (en de rest van mijn leven) meer doen wat ik leuk vind. Het kan niet genoeg zijn!

Wat vind jij leuk om te doen, waar word jij blij van?

25 jan 2014

Filmpje | wat ik doe als ik een baaldag heb!


Dit filmpje is onderdeel van themamaand: How to be happy January!

Iedereen heeft wel eens een dipje of een baaldag, maar zelfs als alles verkeerd lijkt te gaan kun je het zelf nog leuk maken. Behalve de paar tips die ik geef in dit filmpje wil ik ook nog zeggen: ga een rondje lopen buiten, want daar knap je ook gelijk van op!

Heb jij nog tips om je baaldag door te komen?


24 jan 2014

Food | wraps a la Sonja


Eindelijk weer eens een receptje vers van de pers! Dat was lang geleden zeg, alle heerlijkheden van de vorige weken was namelijk al tijden geleden bereid. Niet minder fijn om de recepten daarvan te delen, maar het is nog leuker om weer daadwerkelijk de keuken in te gaan. Afgelopen week ging ik opzoek naar leuke en gezonde receptjes van Sonja Bakker voor Lidl. Ik vond er een paar waaronder deze: wraps met kipfilet en knoflookkwark. 'As we speak' heb ik twee van deze wraps net op (hoe bedoel je vers van de pers) en kan ik niet wachten om dit makkelijk gerecht met jou te delen! 
Benodigdheden voor 4 wraps:
8 el magere Franse kwark
4 wraps
200 g kipfilet (in plakjes)
150 g geraspte 30 + kaas
2 teentjes knoflook
1/2 komkommer
2 snufjes chilipoeder

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de kwark in een kom en knijp de knoflook uit en roer die samen met de chilipoeder door de kwark.
2. Snijd de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakken. Leg de wrap op de bakplaat, doe daar het kwark/kruidenmengsel over de wraps en verdeel hierover de plakjes kipfilet. Rol de wraps op en steek ze met een cocktailprikker vast.
3. Bestrooi de geraspte kaas over de wraps en bak ze in ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Je zou het niet denken, maar deze heerlijke wraps zijn best machtig. En zoenen kun je na het eten beter niet meer doen met die knoflook, haha! Eetsmakelijk ;-)

23 jan 2014

Dingen die ik dit weekend wil doen..


Ik heb het er de laatste twee weken al veel over gehad, maar ik zit met mijn neus in de studieboeken. Gelukkig is vandaag de laatste dag, want morgenochtend heb ik mijn laatste tentamen van de week. Alleen lijkt er geen einde aan te komen! Morgen moet ik een verslag afmaken die ik over minder dan twee weken moet inleveren, dus pas dit weekend heb ik de tijd om ruimte en rust in mijn hoofd te maken. 

Dit weekend heb ik een aantal dingen die ik graag wil doen (hoe bedoel je rust..):
  • eindelijk weer eens lezen, want er komt zo natuurlijk geen einde aan mijn boek.
  • naar de bioscoop met Guido, misschien Soof dit keer?
  • in mijn joggingpak op de bank en YouTube filmpjes kijken.. Heb nog héél wat in te halen.
  • werken aan mijn blog en video's opnemen.
  • he-le-maal niets doen!

Laten we hopen dat al dat leren zin heeft gehad en dat ik mijn tentamens heb behaald. Dit weekend ga ik in elk geval vooral veel ontspannen en helemaal niet bezig zijn met school. Even tijd voor mezelf, familie en Guido.. ik kan niet wachten! 

Wat doe jij dit weekend?

22 jan 2014

Filmpje | moodboard maken


Dit filmpje is onderdeel van themamaand: How to be happy January!


Vandaag een kort filmpje over mijn moodboard voor 2014 en hoe je die zelf kunt maken. Ik heb voor vorig jaar ook zo'n inspiratiebord gemaakt en het heeft mij goed geholpen met het bereiken van sommige doelen. Wil je mijn video met moodboard van vorig jaar zien? Klik dan hier!

21 jan 2014

Books | verwacht


Vandaag deel ik 4 boeken die begin dit jaar uitkomen en waar ik echt niet op kan wachten. Opvallend: het zijn allemaal delen in een serie. Welk boek anticipeer jij het meest? 
Samensmelting - Veronica Roth (26 februari):
Wat als je hele wereld een leugen was?
Wat als een enkele keuze alles veranderde?
Wat als liefde en loyaliteit je dingen liet doen die je nooit verwacht had?
Dit explosieve slot Samensmelting onthult de geheimen van de dystopische wereld. Kom maar op met dat boek!

De studie - Joelle Charbonneau (15 februari): 
Het tweede deel van De test-trilogie. Helaas is er nog vrij weinig over bekend, maar ik weet dat ik niet kan wachten. De test, deel 1 van deze serie, is één van de beste boeken die ik in 2013 heb gelezen! 

Vertrouw me - Tahereh Mafi (17 maart):
Als Omega Point wordt vernietigd, weet Juliette niet of de rebellen, haar vrienden of zelfs Adam nog leven. Om Het Herstel voor eens en voor altijd te vernietigen, is ze nu afhankelijk van Warner. De enige persoon van wie ze nooit had gedacht hem te kunnen vertrouwen, maar wel degene die haar leven redde. Hij belooft Juliette te helpen - maar dat is niet het enige wat hij wil met haar... Ik moet deel 2 nog lezen, maar wacht net zolang tot dit deel uit is om ze achter elkaar te lezen. En ik wacht nu al een jaar!! 

Omhulde stad - Ransom Riggs (17 maart):
Dit is het vervolg op 'De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine'. Het verhaal begint in 1940 en sluit aan op het eerste boek. Jacob en zijn nieuwe vrienden zijn net ontsnapt en moeten het eiland verlaten samen met mevrouw Peregrine. Hun reis gaat naar Londen, in meer dan één opzicht een bijzondere hoofdstad. Onderweg ontmoeten ze nieuwe bondgenoten, bijzondere dieren en verrassingen in allerlei gedaanten. In dit boek staan weer tientallen fascinerende oude foto's, één van de vele dingen waar ik nu al naar uit kijk!

Zit er een boek tussen dat jij graag wil lezen of ben ik er 1 vergeten te noemen?

20 jan 2014

Personal update #3


Ze zeggen 'beter laat dan nooit' toch? Dus bij deze, bijna 12 uur later dan normaal, op maandag een weekoverzicht van afgelopen week. 
Maandagochtend begon met bloggen. Ik schreef mijn wekelijkse update terwijl het zonnetje naar binnen scheen. Na het werken aan mijn blog heb ik nog wat uur besteed aan leren. Vandaag (20 januari) is mijn tentamenweek begonnen, dus dat moest echt gebeuren. Maandag bestond voor mij ook met het terugvinden van mijn liefde voor fotografie en deze foto was daar onderdeel van. 
Dinsdag opnieuw leren. Ik was met mijn moeder mee naar werk en wilde 's middags wel eens wat anders doen dan alleen maar met mijn neus in de boeken. Vorig jaar maakte ik een moodboard voor het jaar, dus leek het me leuk dat dit jaar weer te doen. Dus, op kantoor, ben ik creatief aan de slag gegaan met foto's en quotes en heb ik stukjes geschreven voor de doelen die ik dit jaar voor mezelf stel. 's Avonds keek ik tv, las een boel ongelezen blogs en ging ik op tijd naar bed. 

Woensdag was weinig spannend: college, werken en 's avonds bij Guido voor een ontspannen avond. Ik vertel elke week weer welke programma's ik graag kijk op woensdag (goede TV-avond trouwens..), maar lijkt het jullie leuk als ik daar een apart artikeltje over schrijf? Ik heb het al eens vaker gedaan over andere programma's, maar het lijkt me super leuk nog eens te doen.
Donderdag, een lange collegedag. Ik heb dan ook geen seconde besteed aan leren voor mijn tentamens. Ik was blij toen ik eindelijk thuis was! Het eten stond al klaar (niet het bovenstaande trouwens, dat at ik dinsdagavond, héél lekker) en daarna kroop ik meteen achter de laptop voor mijn blog. Ik keek natuurlijk weer Wie is de mol? wat elke week spannender wordt! Daarna ben ik zonder pardon mijn bed ingekropen, want vrijdag stond me een zware studiedag te wachten.

Ik begon vrijdag met een uur college, meteen door naar kantoor om daar van 10 uur 's ochtends tot einde middag te leren, nieuwe eetkamerstoelen ophalen en weer verder leren. Uiteindelijk was ik dus rond 7 uur klaar en dat terwijl beste vriendje om 8 uur voor de deur stond. Eindstand: 22.15 uur lag ik op de bank te slapen. Oh, wat ben ik toch een gezellige vriendin, haha!
En het houdt nog niet op, want zaterdag na werk heb ik nog eens twee uur geleerd. Gelukkig was daar Guido die mij uit de boeken sleurde om een (voor ons) nieuwe film te kijken. Als je deze film nog niet hebt gezien doe dat dan snel. Wij vonden hem in elk geval super leuk! 

Zondagochtend, laatste keer van de week, leren en daarna richting Guido voor een filmmiddag. Eerst So Undercover met Miley Cyrus in de hoofdrol (hilarisch!) en daarna de Nederlandse film Rabat. Hup hup, snel naar huis om me om te kleden en door naar Shabu Shabu voor een familie-etentje. 

Ik heb deze week echt genoten van mijn studievrije uurtjes! Hoe was jouw week?  

19 jan 2014

Personal update - tussendoortje


Vandaag geen echt artikeltje. Niet omdat ik niets te vertellen heb, maar omdat ik het te druk heb gehad om iets te tikken voor jullie. De laatste tijd zijn mijn dagen namelijk gevuld met leren, leren en nog eens leren. De vrije tijd die ik overhoud, besteed ik dan het liefste met vrienden en familie.

Morgen staat er gewoon weer een diary online en ook probeer ik maandagavond wat dingen te doen voor mijn blog. School is op dit moment gewoon even het belangrijkste, na deze week wordt alles weer wat rustiger op dat gebied! 

18 jan 2014

Filmpje | shoplog kerstvakantie 2013/2014



Twee weken geleden had ik kerstvakantie (dat klinkt alweer zo lang geleden..) en heb ik natuurlijk ook geshopt. De perfecte tijd om nieuwe kleding in te slaan rond het nieuwe jaar. Nieuw jaar, nieuwe kleren! Ik ging los op de blousjes bij H&M en scoorde nog twee leuke vestjes bij een boetiekje in Noordwijk.

Zeg nou zelf, je wordt toch blij van shoppen!?

17 jan 2014

Food | wolkencake van dr. Oetker


Dit artikel staat ook op mijn kookblog (waar ik echt snel weer op moet posten) en is het meest bekeken: wel 732 keer! Daarom kon ik het niet over mijn hart verdragen 'm niet met jullie te delen..

Ik had al een aantal keer de reclame gezien op TV en het zag er zo simpel en lekker uit dat ik het zelf ook eens uit moest proberen. En hoe simpel het is? Héél simpel! Ben je een kookheld-op-sokken of heb je gewoon nog nooit iets gebakken.. dan is dit een goed recept om mee te beginnen. Lekker luchtig, niet al te moeilijk en snel klaar.

De variant die ik heb gemaakt was de vanille-chocoladecake. Je maakt één beslag waarvan je een gedeelte omtovert tot een chocobeslag. Dat betekend dat je dus maar één kom vies te maken wat gelijk staat aan minder afwas (voor de koks zonder vaatwasser)! Heb jij weleens (deze) wolkencake gemaakt?
Benodigdheden voor 1 (vanille-choco)cake:
1 pak dr. Oetker Wolken vanille-chocolade
200 ml slagroom
3 eieren
1 el melk
bakpapier
springvorm (24cm doorsnede)
mixer met garden
zeefje

1. Verwarm de oven voor en bereid het beslag volgens de aanwijzingen van de verpakking. Verdeel het witte beslag over springvorm.
2. Bereid het choco-beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel dit over het witte beslag. Strooi een deel van de poedersuiker met een zeefje over het de springvorm met het beslag.
3. Bak de Wolken cake in ca. 50-55 minuten gaar. Decoreer de cake vlak voor het serveren met de rest van de poedersuiker.

Heel veel bakplezier en bon appetit!

16 jan 2014

I'm going to see the world (+ foto's van Giethoorn)

 
Deze foto's (en nog veel meer) maakte ik afgelopen november toen ik een dagje naar Giethoorn was. Samen met Guido maakte ik daar een rondvaart. In een persoonlijke update had ik al wat over het tripje vertelt, alleen had ik nooit de mooiste foto's gedeeld. Dus, bij deze..

Dinsdag maakte ik een moodboard met mijn doelen voor dit jaar. Één daarvan is meer reizen. Ik ga dit jaar weer een riviercruise maken over de Rijn, (zeer waarschijnlijk) een kleine roadtrip maken door België en in februari naar Brugge. Behalve naar het buitenland gaan, wil ik ook meer toerist in eigen land spelen. Amsterdam, Haarlem, Utrecht en Rotterdam staan hoog op mijn lijstje! Met mijn camera erop uit, thee drinken op een terrasje en mooie dingen zien.

Dit jaar ga ik meer dóén. Dat heb ik veel te weinig gedaan! 

15 jan 2014

Filmpje | de maakbaarheid van geluk


Dit artikel is onderdeel van themamaand: How to be happy January!

DISCLAIMER: ik wil niemand met dit filmpje beledigen of zeggen dat je je aanstelt als je het zwaar hebt met een bepaalde situatie. Ik heb deze video gemaakt om mijn verhaal te delen en om sommigen te helpen. Wellicht haal je steun uit de informatie die ik geef, misschien niet.

In deze video praat ik over de maakbaarheid van geluk in moeilijke perioden (waar ik in geloof) en vertel ik een persoonlijke ervaring waarin ik positief ben gebleven.
 
Geloof jij in de maakbaarheid van geluk?

14 jan 2014

Review | The chemical garden - Lauren DeStefano


Alweer een video overload deze week, morgen ook weer gewoon een filmpje online. 

In dit filmpje vertel ik over The chemical gardens-trilogie van Lauren DeStefano en wat ik van de drie boeken vind. De video bevat geen spoilers (fijn voor als je de delen nog niet hebt gelezen)!

Als je de boeken al hebt gelezen: wat vond jij de serie? 

13 jan 2014

Personal update #2


De afgelopen week stond in het teken van leren en gezond eten. Hoe was jouw week?
Maandagochtend begon met mijn eerste weegmoment van 2014.. en het was niet eens zo slecht! Zoals je eerder al hebt kunnen lezen deze week (hier) ben ik weer met Weight Watchers begonnen. Dinsdag had ik een vrije dag en ging ik 's middags een stuk wandelen. Ik wandelde naar het dorp waar ik bovenstaand cadeautje voor mijn moeder kocht. Het is een leuke kaart met het WW-magazine en een bakmagazine, want wij zijn dol op lekkers bakken! Ik weet het.. het gaat niet echt heel goed samen maar toch, haha. 

Woensdag was boodschappendag en er gaat weer allemaal lekkers mee naar huis. Vooral december was een slechte maand met al dat lekkers. Niets mis mee, maar ik merkte zelf dat ik minder energiek was door al dat vette eten. De afgelopen week heb ik al meer fruit gegeten dan in het laatste half jaar! De avond bracht ik door bij Guido, maakte samen met hem een wandeling in het donker en keek de eerste aflevering van Danni Lowinski op SBS6. 

Donderdag was een lange dag vol werkcolleges op school, dus 's avonds nam ik even tijd voor mezelf. Op dit moment lees Teardrop van Lauren Kate (al meer dan een week) en dan vind ik niets fijner dan op de bank met mijn boek en een muziekje. Natuurlijk ging het boek op tijd weer dicht voor Wie Is De Mol, wat ik samen met mijn moeder fanatiek volg. Iemand al enig idee wie het is?

Vrijdag volgde ik hoorcolleges, maakte de opdrachten voor aankomende week en leerde voor de tentamenweek. 's Avonds kwam beste vriendje weer voor de wekelijkse dosis 'Engelse moorden' en ik had serieus weer buikpijn van het lachen. In februari doen we weer een filmpje samen, iets om naar uit te kijken dus!

Zaterdag, eerste werkdag van het nieuwe jaar. En, diehard die ik ben, leerde daarna weer voor de tentamenweek. Ik keek Heer & Meester op NL1 met Daan Schuurmans in de hoofdrol. Het was pas de eerste aflevering, maar ik heb nu al de smaak te pakken. James Bond met een vleugje Nederlandse humor, heerlijk! Daarna dook ik snel mijn bed in want voor zondag stond er genoeg op 't programma.. 

De dag begon met een lekker ontbijtje waarna ik samen met mijn moeder de kerstboom (ja, hij stond nog) af te breken. Ik leerde en ging naar vriendlief. We keken film en genoten van het zonnetje. 's Avonds hebben we mijn kleine boompje afgebroken en keken we samen The Notebook (foto hierboven, héél onduidelijk) met kaarsjes en lichtjesslinger aan. Fijne afsluiting van de week! 

Het gezonde eten en de wandelingen afgelopen week hebben goed geholpen, want vanochtend was weer mijn weegmoment.. en ik ben 1,3 kilo afgevallen. Een extra steuntje in de rug om zo door te gaan deze week! 

12 jan 2014

Even serieus #1


Degene die mij persoonlijk kennen, weten dat ik iemand ben met een sterke mening. Ik sta ergens voor, heb een visie en draag deze uit. Het is een kant die ik op dit blog niet zo vaak laat zien, maar wat ik wel af en toe wil gaan doen. Niet om mijn mening aan anderen op te dringen, maar om mee te praten over bepaalde zaken die mij na aan het hart liggen.

Gisteravond keek ik naar EenVandaag, waar een item over kinderroof op de Filipijnen te zien was. Tussen alle beelden zaten ook beelden waarin je jonge meisjes in de hoerenbuurten van Manilla zag lopen. Het zijn veelal weeskinderen die door pooiers worden aangeboden als prostituee. Iedereen weet dat sekstoerisme bestaat, maar juist omdat het een ver-van-ons-bedshow is trekt niemand het zich aan.

Ik weet best dat ik niet als enige alle zorgen kan dragen, maar het probleem is groeiende en ik vind dat het iedereen wat zou moeten intereseren. Als je kijkt naar de cijfers van minderjarige prostitutie: India kent meer dan 1.2 miljoen minderjarige prostituees, meer dan de helft van het aantal wereldwijd! Begrijp me niet verkeerd, gedwongen prostitutie (overal ter wereld) is onacceptabel, maar juist het feit dat ongeveer 40% van de mannen op vakantie gaat naar o.a. de Filipijnen voor seks zou het prioriteit in de wereldpolitiek moeten maken..

Gelukkig doet Unicef dit al. In het item van EenVandaag hoor je een hulpverlener over de problemen in het getroffen gebied (door orkaan Haiyan) en zie je hoe lokale hulpverleners inventariseren hoeveel wezen er zijn en waar zij zich bevinden. Door de kinderen van straat te houden wordt de gedwongen prostitutie beetje bij beetje tegen gegaan.

Was jij je bewust van het groeiende sekstoerisme probleem? Wat is jouw mening?

11 jan 2014

Filmpje | gelukkig zijn doe je zo!


Dit artikel is onderdeel van themamaand: How to be happy January!

Je hebt het al een aantal keer voorbij zien komen: deze maand staat in het teken van gelukkig het nieuwe jaar ingaan. Ik denk dat geluk ook te maken heeft met hoe je in het leven staat. Je kunt van al het slechts iets mooi's maken. In deze video geef ik jou 5 tips om echt gelukkig te worden! Misschien zal niet alles voor jou werken, maar doe eens gek en probeer het gewoon..

Als jij nog goede tips hebt, kun je deze delen in een reactie hieronder!

10 jan 2014

Food | croque madame muffins


Vandaag een heerlijk (lunch)recept. Ik zag dit gerecht voor het eerst in het kookprogramma van Rachel Khoo en toen ik kort daarna haar boek kocht wist het zeker, dit gerecht moest gemaakt worden! De geur die uit je oven komt als de kaas smelt en het ei stolt.. heerlijk! Vandaag deel ik met jullie het recept van de crogue madame muffins met een eigen twist.

Benodigdheden voor 6 stuks:
6 sneden wit brood, zonder korst
gesmolten boter
1 ons (boerenachter)ham
1 ons (jonge) kaas
geraspte (jonge) kaas
6 kleine eieren

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijdt de korsten van de sneden brood en rol de sneden plat. Bestrijk elke snee met de gesmolten boter en bekleed de holtes van de muffinvorm.
2. Doe een plak kaas en een plak ham in de met brood bekleedde vorm, breek het ei hierboven (laat wat eiwit weglopen als het ei te groot is). Besprenkel met wat geraspte kaas, peper en zout.
3. Bak de muffins tussen de 15-20 minuten (het ligt eraan hoe hard/zacht je het ei wil) en serveer de muffins direct uit de oven.

Bon appetit!

9 jan 2014

Mijn afslank avontuur 2014


Dit artikel is onderdeel van themamaand: How to be happy January!
Bijna iedereen heeft het op de goede voornemenslijst staan: gezonder leven/afvallen. Het eerste half jaar van 2013 ging me dit goed af. Elke maandag kon je in mijn persoonlijke update lezen hoe het me was vergaan. Gewoon de stand van zaken, of ik nog wat was afgevallen. Zelfs toen ik 3 dagen naar Disneyland Parijs ging (waar ik at wat ik wilde) was ik niet aangekomen. Tot de trip over de Rijn..

Tijdens die vakantie heb ik gegeten wat ik wilde, maar toen ik eenmaal weer thuis was heb ik de Weight Watchers-app niet meer geopend. Niet dat ik overmatig wild deed qua eten hoor, alleen lette ik niet meer zo op als eerst. Ik voelde dat ik langzaam weer wat aan kwam, alleen kwam de decembermaand eraan en wilde ik nog kunnen genieten van al het lekkers. Januari zou ik weer beginnen.

En ik ben begonnen. Afgelopen maandag was dag 1 van mijn WW-avontuur (Weight Watchers) en het gaat hartstikke goed! Elke maandag houd ik mijn weegmoment, net als vorig jaar, en ik ga zoveel mogelijk proberen te bewegen. Ik heb geen echt streefgewicht, maar een paar kilo's eraf kan geen kwaad.. Ik zal af en toe wat voorbij laten komen in mijn maandag artikels en bij meer animo wellicht wel een video of apart artikel maken over de stand van zaken.

Staat gezond leven of afvallen ook op jou lijstje dit jaar?

8 jan 2014

Filmpje | hoe je 2014 georganiseerd begint


Dit artikel is onderdeel van themamaand: How to be happy January!

Het jaar fris beginnen, dat is wat de meesten willen. Zo aan het eind van het jaar laat je dingen versloffen en maak je er een zooitje van.. hoog tijd dus om alles weer op orde te brengen! In deze video laat ik zien hoe ik orde schep in mijn leven met planners en (voor de fanatiekelingen) project management notitieboek. Ik laat behalve dat ook zien hoe ik dingen noteer en belangrijke date opvallend maak.

Ben jij net zo'n planner/lijstjes maker als ik of gaat het er bij jou anders aan toe?

7 jan 2014

Books | januari TBR


Een filmpje en dat nog wel op dinsdag, hoe leuk! Geen zorgen, morgen ook gewoon een video hoor!

Het is al een aantal dagen januari, tijd dus voor mijn TBR voor deze maand. Een aantal boeken die ik noem heb ik al gelezen, maar dat mag de pret niet drukken. Als je een boek ziet waarvan je graag een video review wil zien.. laat het weten in een reactie!

Bij deze wil ik jullie laten weten dat ik mijn comeback maak in booktube-land. Niet alle video's zullen op mijn blog verschijnen dus als je op de hoogte wil blijven: abboneren op mijn kanaal kan hier!

6 jan 2014

Personal update #1


Deze week hebben we het nieuwe jaar ingeluid, werkte ik aan mijn blog en las ik best veel. Het was mijn laatste vakantieweek met veel uitjes. Hoe was jouw eerste week van 2014?
Vorige week zondag had ik al aardig wat filmpjes opgenomen met cameraman Guido, maar maandagochtend schoot er opeens nog een ideetje in mijn hoofd die ik meteen moest uitwerken. Hier zit ik de video te editen bij mijn oma thuis.. het "werken" houdt ook nooit op, haha! Het filmpje staat inmiddels online, klik hier om 'm te bekijken.

Dinsdag was het het laatste jaar van 2013, altijd een beetje triest (en leuk tegelijk). Ik haalde samen met mijn moeder vers gebakken oliebollen bij familie in de buurt en las mijn boek en 2 korte verhalen uit. Net op tijd mijn Goodreads leeschallenge van 50 boeken gehaald. 's Avonds kwamen met vriend en oma voor de laatste uren van het jaar. Tv kijken, oliebollen eten en knallend 2014 in!
Woensdag deed ik bijzonder weinig behalve heel veel lezen en tv kijken. Donderdag ging ik samen met mijn moeder en oma naar de stad. We begonnen bij V&D met wat te drinken en gebak. Ach, pas vanaf vandaag (maandag 6 januari) beginnen mijn goede etensvoornemens! We gingen langs de H&M waar ik heel goed slaagde en eindigde bij een Italiaan voor de lunch. 's Avonds met mijn moeder op de bank voor Wie is de mol. Iemand al enig idee wie het zou kunnen zijn?
Vrijdagochtend begon met Koffietijd waarin ik meteen een opwarmertje voor diezelfde avond. Lisa Portengen, bekend van smart & sexy, gaf wat goede tips. 's Avonds ging ik namelijk naar de theatervoorstelling van smart & sexy (lees er hier meer over)!
Zaterdag ging ik alweer op pad! 's Ochtends met mijn oma mee naar de kapper waar ik met mijn moeder thee en gebak ging nuttigen aan de overkant en daarna kijken naar nieuwe eetkamertafelstoelen. Omdat ik een dagje vrij was van werk kwam Guido me begin van de middag ophalen voor een date-weekend. Eind van de middag zijn we naar Scheveningen gereden voor pizza bij La Galleria op de boulevard en de film Mannenharten in de bioscoop! 

Zondag heb ik aan mijn blog gewerkt, heb ik even van het zonnetje genoten buiten en heb ik weer een boek uitgelezen. Elke zondagavond kijk ik trouwens naar De Dino Show, echt mijn guilty pleasure van de afgelopen tijd (ons geheimpje)! 

5 jan 2014

Smart & sexy theatershow


Afgelopen vrijdag ben ik samen met mijn moeder naar de smart & sexy theatershow van Lisa Portengen geweest. Ze hield haar inspirerende show in de Leidse Schouwburg en dat kon ik natuurlijk niet zomaar aan me voorbij laten gaan. Ik heb al eens eerder over smart & sexy verteld en ik zal er in de toekomst nog veel meer over vertellen.. voor nu houd ik het op de theatershow!

Smart & sexy is een lifestyle, bedacht door Lisa, waarin positiviteit centraal staat. Smart staat voor: wat wil je? Sexy staat voor: hoe ga je dat op een aantrekkelijke manier bereiken? In de voorstelling krijg je tips, zing je vrolijk mee met de nummers die DJ Daan draait en kun je genieten van de mooie stem van Lisa.
Behalve dat de voorstelling barst van de positiviteit is er een photobooth van Crystal Clear waar je samen met vriendinnen of (zoals in mijn geval) je moeder op de foto kunt. Leuke bordjes, gekke snorren en schattige brilletjes zijn aanwezig! Na de voorstelling is er een afterparty in de foyer met muziek van Daan en een dansje met Lisa. Als de avond dan echt is afgelopen ga je naar huis met een leuke goodiebag!

Trommel al je vriendinnen of vrouwelijke familieleden op voor een gezellige meidenavond waar je ook nog een wat van leert. Deze maand zijn de laatste voorstelling (vindt de lijst met voorstelling hier)!

4 jan 2014

Filmpje | hoe je je voornemens langer volhoudt!


Dit artikel is onderdeel van themamaand: How to be happy January!

De kans dat je je goede voornemens al hebt gemaakt (aangezien het al 4 januari is vandaag), als je daar aan doet, is heel groot maar toch wil ik wat vertellen over het maken van voornemens. Ik durf er bijna mijn handen voor in het vuur te steken: met deze weetjes houd jij je voornemens langer vol! 

In dit filmpje deel ik niet al mijn goede voornemens voor 2014, maar als jullie nieuwsgierig zijn wil ik dit natuurlijk graag delen op mijn blog. En.. ik ben natuurlijk nieuwsgierig of jullie voornemens hebben?!

3 jan 2014

Food | klassieke madeleines


Mijn liefde voor de franse keuken is nog niet zo héél lang geleden ontstaan. Ongeveer anderhalf jaar geleden zag ik voor het eerst de film: Julie & Julia op de TV en sindsdien is de film, het boek en de franse keuken niet meer uit mijn gedachten weg te slaan. Vandaag het recept van een heerlijk cake-achtig koekje: madeleines.

Ik deel vandaag het basis recept maar je kunt zo ook a la Rachel Khoo maken zoals ze in dit filmpje laat zien. Lekker luchtig voor bij de koffie of thee dit weekend en super simpel! Alleen misschien niet zo handig om te maken als je van plan was gezonder te eten dit jaar...
Benodigdheden:
120 gram bloem
1 tl bakpoeder
135 gram suiker
4 eieren
geraspte schil (citroen)
125 gram gesmolten boter
Schelpvormige bakvorm

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bakpoeder en de bloem . Klop de suiker en de eieren tot een dik mengsel en doe de geraspte citroenschil erbij. Roer het gezeefde bloem/bakpoeder door het mengsel heen en voeg als laatste de boter toe. Zet het beslag voor 20-30 minuten in de koelkast om te koelen.
2. Vul de vorm tot ongeveer 2/3 met het beslag en bak dit in het midden van de oven voor ongeveer 10 minuten. Laat de koekjes in de vorm afkoelen en daana is het smullen geblazen.

Zo makkelijk is dat. Bon appetit!

2 jan 2014

2013, dankjewel


Meestal, zo tegen het eind van het jaar, lees je overal negatieve verhalen. Twitter en Facebook: iedereen lijkt wel klaar te zijn met het oude jaar. Het was alleen maar rot, vervelend, saai en stom. Er zullen best vervelende dingen zijn gebeurd, maar dat is toch niet waar je hele jaar om heeft gedraaid?

Hoe groter de gebeurtenissen in je leven, hoe belangrijker ze zijn. Dat is ook waarom sommigen de kleine dingen uit het oog verliezen terwijl die net zo waardevol zijn. We hebben nu van de eerste dag van het nieuwe jaar kunnen genieten.. tijd om stil te staan bij 2013. Neem gewoon even de tijd om op een rijtje te zetten wat er is gebeurt het afgelopen jaar. Behalve dat je er lessen uit kunt halen, zul je ook zien hoe mooi het jaar eigenlijk was. Je zult versteld staan van alle fijne momenten en positieve herinneringen!

Ik maak vandaag ook zo'n lijst, omdat ik denk dat het je helpt relativeren. Ik ben benieuwd wie nog meer zo'n lijstje maakt, doe jij dat ook?

1 jan 2014

Gelukkig nieuwjaar + blog ontwikkelingen 2014!


Gelukkig 2014!! In dit filmpje wens ik je het beste voor het nieuwe jaar en vertel ik kort wat er gaat gebeuren vanaf vandaag op mijn blog en op YouTube. Ik sla namelijk deels een nieuwe weg in.. 

De plannen voor mijn blog:

  • elke maand heeft een thema en voor januari is dat: how to be happy january. Niet alle artikels en filmpjes die hier zullen verschijnen zullen te maken hebben met dit thema, maar je zal het waarschijnlijk wel een aantal keer voorbij zien komen. Dit is niet helemaal mijn eigen idee, maar van deze mooie YouTube-er. Niets overdadigs dus, maar gewoon wat leuke artikeltjes!
  • ik schrijven wat ik zelf wil, wanneer ik dat wil. Geen zorgen, elke dag komt er gewoon een stukje online alleen heb ik geen vast schema. De afgelopen tijd was het een update of maandag, een boekig artikel op dinsdag enzovoort. Waarschijnlijk blijven die twee dagen wel hetzelfde, maar verder laat ik het (bijna helemaal los).
  • een woord: gastbloggers. Niet iedereen zal hun verhaal helemaal zelf vertellen maar door middel van een soort interview. Waarschijnlijk zal een vriendin af en toe inloggen om te vertellen over beauty en er staat een verhaal op de planning over een meisje die op dit moment de reis van haar leven maakt in Australië.. spannend! 
  • op woensdag en zaterdag verschijnt er een filmpje online. Het onderwerp zal telkens verschillen, alleen de dagen zijn in dit schema vastgelegd. Van shoplogs tot kookfilmpjes of diepzinnige levenstips. je kunt hier van alles verwachten!
  • héél véél positiviteit, dat is echt iets wat ik dit jaar met mijn blog wil gaan uitstralen! Ik vind dat de wereld daar wel wat meer van kan gebruiken en je hebt er tenslotte nooit genoeg van..

De plannen voor mijn YouTube kanaal:
  • elke woensdag en zaterdag een filmpje online: geen vaste onderwerpen, gewoon waar ik het over wil hebben. 
  • de filmpjes die ik maak voor YouTube zullen ook op mijn blog verschijnen, dus ook hier gelden mijn themamaanden. In januari alles over hoe je gelukkig 2014 ingaat! (niet alle filmpjes hebben met het thema te maken, net als op mijn blog)
  • dit jaar zullen er af en toe gasten in mijn filmpjes verschijnen.. ik kan niet wachten!

Nogmaals een heel gelukkig nieuwjaar en ik kan niet wachten op wat 2014 te bieden heeft!